A. Vivaldi: Tél – 2. tétel

A. Vivaldi: Tél – 2. tétel

245 Ft

Közkívánatra, lehetőség nyílt akár csak a kedvenc zeneszáma megvásárlására is, amelyet bármikor meghallgathat számítógépén, MP3 lejátszóján, és még csengőhangként is beállíthatja mobiltelefonján.

Cikkszám: zk_205_mp3 Kategória:

Product Description

Antonio Vivaldi, olasz barokk zeneszerző, hegedűművész, a hangszeres zene akkori adottságait mesterien és változatosan használta a különböző hangulatok és természeti jelenségek megszólaltatására. Őt tekinthetjük a hangszeres programzene megteremtőjének. Stílusa nagy hatással volt kortársa, J. S. Bach zenéjére. Igen termékeny alkotó volt, s talán legismertebb A négy évszak című remekműve, melyben minden évszak egy-egy önálló, háromtételes versenymű. Vivaldi nem elégedett meg azzal, hogy címet adott kompozíciójának, hanem versekkel, illetve néhány mondattal is megfogalmazta zenéjének tartalmát; ezeket a partitúrába is beírta.

A Tél második tételének programja Vivaldi szavai szerint a következő: „Nyugodt és boldog napokat töltünk a tűz mellett, miközben odakint mások esőben áznak.” A nyugalmat, az ablakon kitekintő merengő embert az elégikus szólódallam varázsolja elénk, az esőcseppek kopogását pedig a kíséretben lévő rövid, pattogó hangok érzékeltetik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A. Vivaldi: Tél – 2. tétel” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

továbbá érdekelhetik még…