Élménybeszámoló a 2016. őszén indult látványkoncertjeimről.

1_gesztelyGesztely, 2016. szeptember 10. | Bemutató koncert Szülőfalumban.

„Kezdődjön valami új a színpadon, s a világhálón.”

2016. őszén elindult életem egy újabb szakasza „Zene a képekben” című látványkoncertemmel, valamint elkészült – a lehetőségek végtelen tárházával rendelkező – vadonatúj honlapom is, amely magasabb szintre emelte az információ áramlás módját, hatalmas köszönet érte SBG Webdesign-nak.

Hangversenyeim végén tömegesen érdeklődnek az emberek életem kulisszáiról, s az előkészületekről. Látják és hallják, hogy olyan óriási munka van és volt a háttérben, hogy az a röpke 60 perc úgy lekösse – s ebből kifolyólag elvarázsolja – Őket, hogy amikor felkonferálom az utolsó műsorszámot, mindenki riadtan néz az órájára, hogy „hiszen még csak most ültünk le”. Majd rádöbbennek, olyan időutazáson vehettek részt, aminek köszönhetően 50 percet ugrott az órájuk. 🙂

2_heregHéreg, 2016. szeptember 25. 

Nem bíztam a véletlenre a sikert, továbbra is azt vallom, amit a koncertek utáni közönség találkozókon hallhattak tőlem, eddigi legnagyszerűbb mesterművemnek tekintem ezt az összeállítást. Van is benne munka bőven, fél év volt mire az egész színpadképessé vált, de az előkészületekről bővebben egy másik cikkben olvashatnak majd.

Körülbelül a kidolgozás közepén tarthattunk K. Orosz Ila fotós társművészemmel, amikor csöngött a telefon. Szülőfalumból, Gesztelyből keresett a helyi művelődés szervező, Bódisné Bús Éva, hogy szeretnének beindítani egy évről-évre megrendezésre kerülő kulturális sorozatot, s arra gondoltak Simon István polgármester úrral, hogy én lennék az, aki ezt megnyitná idén. Örömmel mondtam igent, s miután letettem a telefont, akkor tudatosult bennem, hogy 3 hónap múlva abban a községben fogom bemutatni a pillanatnyilag sehogy sem álló látványkoncertet, ahova én még jó pár évtizedig szeretnék hazalátogatni. Másrészről örültem, hogy végre van egy dátum, szeptember 10, ameddig ha fel is kell találnom a 30 órás munkanapot, de mindennek tökéletesnek kell lennie.

5_tiszalucTiszalúc, 2016. október 30.

300 megszervezett koncert után a lámpaláz már messziről elkerül, de szeptember 10-én a torkomban dobogott a szívem. Hozzáteszem a fotóművésznek is, mert az orgonajátékhoz időzített képsorozatot akkor látta először, ennyire az utolsó pillanatra készült el ez az összetett látványkoncert. Mivel egy maximalista ember vagyok, tudtam, ha egy évvel később lenne ez a hangverseny, akkor sem lenne másképp, mert a végtelenségig lehetne mindent csiszolni és nem biztos, hogy attól értékesebb lett volna a végkifejlet.

De ahogy mondani szokás, a kitartás, s a befektetett energia mindig meghozza gyümölcsét. Óriási sikert aratott Szülőfalumban „Zene a képekben” című látványkoncertem, százak voltak kíváncsiak az estre, bár azalatt az egy óra alatt úgy érzem egy évet öregedtem, de a koncert végén lévő álló ováció minden erőfeszítést és át nem aludt éjszakát megért.

8_szelesteSzeleste, Festetich Kastélyszálló, 2016. december 3. | Évadzáró koncert a Kastélyszálló vendégeinek.

A bemutatót egy 14 hangversenyből álló sorozat követte, melynek állomásait honlapom „Események” oldalán megtalálják. Az estek után felemelő, s tanulságos is a hallgatósággal való csevegés, mert leggyakrabban ezek inspirálják az újabb ötleteket, de hihetetlen módon mindig van egy visszatérő kérdés:

„Művész úr! Hétvégén koncertezik… na de mivel tölti a hétköznapjait?”

Maradjunk a szolidabb válaszomnál, hogy „A fűszálak számlálásával…” 🙂 . Viccet félretéve, olykor az emberek bele sem gondolnak, hogy mi munka megy ahhoz a háttérben, hogy egy ilyen volumenű turné folyamatos telt házzal fusson. Néha már én magam sem tudom, hogy marketing menedzser, logisztikai menedzser, vagy épp orgonaművész vagyok, de ígérem, hogy erről is beszámolok majd egy másik cikkemben.

7_felsonyekFelsőnyék, 2016. november 27. | A közönség itt óriási méretben láthatta az időzített fotókat a nagy fehér falfelületen.

Hála Istennek azt is leírhatom, hogy más településeken sem voltak rám kevesebben kíváncsiak, mint Szülőfalumban. Úgy érzem ez a turnék során kialakított bizalomnak köszönhető, hogy ha meglátják a nevem egy plakáton, tudják az emberek mit kapnak. Természetesen a szervezésben óriási segítséget nyújtott a látványkoncertet bemutató videó klip is.

Tartalmas, élmény- és eseménydús évadot tudhatok magam mögött, s bizakodva várom a jövő évet! Örömömre – ahogy azt a mellékelt koncertképek is mutatják –, úgy érzem elkaptam a fonalat és jó úton járok.Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek az előkészületekben és a szervezésben, valamint nem győzök hálás lenni a lelkes közönségemnek, hiszen nélkülük mit sem érne az egész.

9_iszkaszentgyorgyIszkaszentgyörgy, 2016. november 26. | Egy órára „székesegyházzá” alakítottuk a templomot, hogy mindenki ülhessen.